Mateo: Kad sam došao u Njemačku bilo je „Bože sačuvaj“

2234
Foto: Youtube / Auslenderi

Na YouTube kanalu “ Auslenderi“ Novotravničanin Toni Slišković razgovara s našim ljudima o njihovu životu u Njemačkoj.

Cijela priča slična je projektu Super radija München – „Naši“, stoga smo razgovarali s Tonijem o njegovim idejama i planovima.

„Sve je počelo kao zabava jer smo željeli prikazati i ispričati kako je to kad se preseliš u Njemačku. S prijateljem Draganom Stipićem (Yuri Boyka) snimio sam par videa i povratna informacija bila je stvarno dobra, tako da smo se obojica sad malo više tome posvetili. Snimamo nekoliko videa tjedno i već imamo dogovorene razgovore s dosta naših ljudi koji žele podijeliti svoju priču.“, kazao nam je Toni.

Jedan od njegovih sugovornika bio je i Mateo Slipac koji je iskreno i na duhovit način ispričao kako je njegov novi život u Njemačkoj počeo.

„Prvi posao sam našao zajedno s prijateljem preko interneta, to je bilo `Bože sačuvaj`! Smještaj je bio u srušenoj štali, trebali smo raditi nešto s namještajem. Zovu me navečer i kažu: `Ujutro dolaze po vas i idete klati goveda!`. Mi obojica u plač! Nekako smo se odatle izvukli i pronašli drugi, bolji posao. Ali stvarno, svaki početak je težak…”

Matea to nije obeshrabrilo i sad, nakon nekoliko godina, zadovoljan je životom u Njemačkoj.
“Meni je super, imaš sve ovdje, možeš napredovati, stvarno se ne mogu požaliti!”

Našim ljudima bi poručio da ne dolaze nepripremljeni, nego tek kad imaju sve organizirano.

Cijelu priču pogledajte na videu.