Ivana prikazuje realan život u Njemačkoj

3143
Foto: Privatni album

Ivana se s mužem preselila u Njemačku iz rodnog Viteza prije otprilike sedam godina. Kako nam priča, mislila je da je to privremeno, godinu dana i onda se vraća natrag…

“Kad razmišljam o svom preseljenju u Njemačku, sjećam se samo odlaska iz Bosne i suza. Ispočetka sam samo razmišljala kako se vratiti natrag. Ta nostalgija možda je trajala prvih godinu dana. Nakon toga je jednostavno prestalo. Počela sam se privikavati i uviđati prednosti ovog novog života koji sam počinjala”, priča nam 34-godišnja Ivana.

Prvih par godina radila je u hotelu, nakon toga dobila je svoju kćerkicu Brittu i potpuno se posvetila obitelji.

“U braku sam trinaest godina i svaki put kad to kažem i sama se iznenadim da je već toliko prošlo. Vjerojatno kad je čovjeku lijepo, vrijeme brzo prolazi. Budući da sam toliko vremena u kući, počela sam kuhati i objavljivati sve to na svom Instagram profilu. Inače volim fotografiju, dekoriranje i još dosta toga. Sve živo me zanima i zabavlja tako da mi nije nikad bio problem pronaći sebi neku zanimaciju i dijeliti to sa svojim pratiteljima.”

Foto: Privatni album

O životu u Njemačkoj ima samo riječi hvale.

“Bolje je ovdje, kako za nas tako i za našu kćerku – što nam je najvažnije. Sad kad Britta pođe u vrtić i ja ću tražiti posao, ali ovaj put nadam se da ću raditi s Nijemcima kako bih brže naučila jezik. Ono što bih najviše željela za sebe i svoju obitelj u budućnosti je da uspijemo pružiti dobro obrazovanje i život našoj kćerki”, kazala je Ivana za naš portal.

Foto: Privatni album

Ona na svom profilu ima oko tisuću pratitelja, ali, kako kaže, vrijede joj više nego stotine tisuća lažnih. Ona objavljuje pravu istinu i pokazuje kako izgleda život jedne prosječne obitelji u Njemačkoj – bez lažnog sjaja i skrivene zarade od oglašavanja.

„Radije ću imati deset pratitelja, ali se neću pretvarati da sam nešto što nisam“, jasan je Ivanin stav po pitanju društvenih mreža.

Ukoliko želite doznati kako izgleda realan prikaz života u Njemačkoj, posjetite njen Instagram profil i zavirite u Ivaninu svakodnevnicu.